| # | Naslov | Godina |
|---|---|---|
| 991 - mentor* | ||
| 1 | "Biodiverzitet bakterija mliječne kiseline autohtonog travničkog/vlašičkog sira", Svijetlana Sakić-Dizdarević, Zlatan Sarić., pp. 305 listova : ilustr. ; 30 cm, [S. Sakić-Dizdarević], [doktorska disertacija] | 2021 |
| 2 | "Uticaj omjera kravljeg i sojinog mlijeka, probiotičkih kultura i voćnih koncentrata na kvalitativne aspekte fermentiranih napitaka", EdIna Šertović, Zlatan Sarić., pp. 149 listova : ilustr. ; 30 cm, [E. Šertović], [doktorska disertacija] | 2020 |
| 3 | "Tehnološka svojstva bakterija mliječne kiseline izoliranih iz tradicionalnog livanjskog sira", Tarik Dizdarević, Zlatan Sarić., pp. 292 lista : ilustr. ; 30 cm, [T. Dizdarević], [doktorska disertacija] | 2019 |
| 4 | "Uticaj zoohigijenskih uslova na fizičko-hemijski i mikrobiološki kvalitet mlijeka u otkupu na području općine Centar Sarajevo", Nezir Omeragić, Zlatan Sarić., pp. 101 list : ilustr. ; 30 cm, [N. Omeragić], [magistarski rad] | 2012 |
| 070 - autor | ||
| 5 | "Osnovi animalne proizvodnje", Halil Omanović, Muhamed Brka, Selim Škaljić, Selma Čorbo, Zlatan Sarić, Salko Muratović., vol. 1. izd., pp. 260 str. : ilustr. ; 25 cm, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, (ISBN: 978-9958-9369-7-5), [ostale monografije i druga zaključena djela] | 2018 |
| 6 | "Sojino mlijeko", Ibrahim Mujić, Osman Sarić, Zlatan Sarić, Vildana Alibabić., pp. 406 str. : ilustr. (djelomice u bojama) ; 24 cm, Grafičar, (ISBN: 978-9958-781-26-1), [univerzitetski, visokoškolski udžbenik ili udžbenik za višu školu sa recenzijom] | 2008 |